Nu nog modder, straks energiezuinige woningen

videoBOXMEER - Aan de Steenstraat-Zuid en de Metworstlaan in Boxmeer wordt hard gewerkt aan  de bouw van huurappartementen waar voor de verwarming en het koken geen gas nodig is.  Aardwarmte, dat moet het worden en de installaties om boringen te verrichten werken al op volle toeren. 

Het Boxmeerse bouwbedrijf Van Oijen zet er in opdracht van woningcorporatie Mooiland twaalf 'gasloze' appartementen neer. Sterker nog, de woningen zijn energieneutraal. De bedoeling is dat de jaarlijkse energierekening op nul uitkomt, dankzij het gebruik van aardwarmte, zonnepanelen en de voor de woning gebruikte materialen. 

Om maar wat te noemen: een energiezuinige lift (met led-verlichting), honderd zonnepanelen op het platte dak, drievoudig glas, stevig geïsoleerde buitengevels. ,,Mooiland wil zo zuinig mogelijke woningen hebben’’, zegt Jan Emonds van het bouwbedrijf.

De huurappartementen die nu worden gebouwd, zijn niet de eerste huurwoningen zonder gas. Bij het Catharinaklooster in Sambeek bouwde Jongen-Venlo in opdracht van MorgenWonen eerder al achttien rijtjeshuizen in de vrije huursector.

De woningen worden eind dit jaar opgeleverd. 

Volledig scherm
Jurrie ten Brinke is bezig met boringen in Boxmeer. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland