Maandag werden gasten van de Looierij in Cuijk welkom geheten.
Volledig scherm
Maandag werden gasten van de Looierij in Cuijk welkom geheten. © dg

Om zijn ‘bijzondere’ lunchroom open te kunnen houden, stapt ondernemer Huub naar de rechter

CUIJK - Om de dagbesteding van De Looierij in Cuijk open te kunnen houden, stapt initiatiefnemer Huub Niessen naar de rechter. Niessen opende maandagochtend zijn lunchroom. Hij wil daarmee de dertig verstandelijk beperkte medewerkers die hij zo dagbesteding biedt aan het werk houden. Maar volgens de gemeente mag de lunchroom vanwege de coronamaatregelen niet open zijn. 

6 reacties

 • Ria Tricht

  4 maanden geleden
  Ga dan taarten bakken en verkopen als dagbesteding.
 • Willem Zuidersteen

  4 maanden geleden
  Dus je wilt zwakkeren bewust in de drukte zetten en zo kans op een ernstige ziekte op laten lopen…? Raar bedrijf. Ik zou de vergunning in z’n geheel nog eens goed bekijken als gemeente zijnde…
 • Astrid Geertsen

  4 maanden geleden
  We hebben 2 kinderen in onze familie die vanwege een verstandelijke beperking en autistische stoornis aangewezen zijn op dagbesteding. Het geeft de zo broodnodige essentiële structuur van de dag en de week. Door de vele lock downs heeft deze doelgroep al behoorlijk veel voor de kiezen gekregen met alle gevolgen van dien. Deze lunchroom over 1 kam scheren met horeca gelegenheden die geen dagbestedingslocatie zijn is niet juist. Niessen heeft mijn steun in ieder geval!
 • Japie lamers

  4 maanden geleden
  De coronaregels zijn toch duidelijk, "geen horeca open"! Dus Niessen ook niet. Openen van een bedrijf is toch niet afhankelijk van het "soort" personeel.
 • C.S. Boxmeer

  4 maanden geleden
  Ik ben het volledig met Dhr Huub Niessen eens! Ik steun hem hierin van harte! Ik hoop dat heel Land van Cuijk dat wil doen! Samen staan we sterk! Laten we met z’n allen deze actie steunen! Het welzijn van deze mensen staat voor mij voorop! Net als het belang van ALLE horeca-ondernemers overigens!

Maasland