Onderwijsstaking: geen vrij, dan maar gezond ontbijten bij de burgemeester

VIDEOSINT ANTHONIS - Ze hadden liever vrij gehad, zoals de meeste leerlingen van basisscholen in het land op de dag van de grote onderwijsstaking. ,,Ik had het leuk gevonden, als we ook gewoon vrij hadden gekregen’’, zegt de 11-jarige Yara Raaijmakers, die op groep 8 zit van de Stevensbeekse school Pater Eymard. ,,Maar dit is ergens ook wel leuk, met de burgemeester die ons vragen stelt.’’ 

Nour Tawashi (13), ook groep 8, vindt het ook wel ‘jammer’ dat ze deze woensdag niet lekker thuis kan blijven. ,,Bijna alle scholen zijn dicht vandaag.’’ 
Yara, Nour en 49 andere kinderen schuiven woensdagochtend in het gemeentehuis van Sint Anthonis aan voor het Nationaal Schoolontbijt, op uitnodiging van burgemeester Marleen Sijbers. Dit was al gepland voordat duidelijk werd dat op 6 november een nieuwe landelijke onderwijsstaking gehouden zou worden. 

Basisschool Pater Eymard in Stevensbeek grijpt de ontbijtsessie, waarin benadrukt wordt hoe belangrijk gezond ontbijten is, aan aandacht te vragen voor betere arbeidsvoorwaarden in het onderwijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland