Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.
Volledig scherm
Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. © DG

Ook buiten het Maasziekenhuis wordt roken taboe

BOXMEER - Het Maasziekenhuis wordt helemaal rookvrij. Binnen mag natuurlijk al niet meer gerookt worden. Uiterlijk in maart is nu het plan, wordt het ook verboden om buiten op het ziekenhuisterrein een sigaret op te steken.

28 reacties

 • L Dijk

  4 jaar geleden
  Rookhok bovenop dak v.h ziekenhuis.! Bezoekers zien ze niet en de rokers zijn dan al een eindje  op weg naar het hiernamaals!
 • Lelivelt

  4 jaar geleden
  je moet iedereen in zo n waarde laten rokers en niet rokers , en ja ieder beslist over zijn eigen lichaam van wat hij wel en niet doet, anderen hebben daar totaal niets mee te maken .
 • 007

  4 jaar geleden
  Dan moet je ook autorijden en vliegen verbieden. Zeer schadelijk! Moet je zien hoeveel auto's er dagelijks staan. Veel slechter dan die paar sigaretjes. 
 • Jordy

  4 jaar geleden
  Moet je alleen is kijken naar bedrijven die zo'n rook hok hebben,te gek voor woorden,dus ook op bedrijven verbieden,kost handen vol geld die verslaving die dodelijk is!
 • LegendaryCarlos

  4 jaar geleden
  En? Moet ik daarom dan maar mijn longen uit mijn lijf hoesten als ik door een muur van sigarettenrook heen moet naar de longarts?Als je vriendjes in de put springen, spring jij er dan achteraan? 
 1. RIVM roept Brabanders op: ‘Stook beter even geen hout’

  RIVM roept Brabanders op: ‘Stook beter even geen hout’

  ANP - Inwoners van de zuidelijke helft van Nederland kunnen beter even geen hout stoken, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Doordat er weinig wind staat en de onderste luchtlaag relatief dun is, blijft de rook hangen. Vooral ouderen, kinderen en mensen met luchtwegaandoeningen of hart- en vaatziekten kunnen daar last van hebben. ,,Zij krijgen meer en eerder klachten bij het inademen van rook”, aldus het RIVM.

Maasland