Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Opkomende rattenplaag als gevolg van corona, rattenvanger Rini legt uit waarom

SINT ANTHONIS - Lekker onder het opgeslagen hout voor de open haard bijvoorbeeld. Plekken genoeg waar ratten zich op kunnen houden. Er zijn steeds meer ratten, weet ook ongediertebestrijder Rini Arts uit Sint Anthonis.

24 reacties

 • Marcel Rijkers

  3 maanden geleden
  Charles waarom zou ik hulp moeten zoeken, ik heb alles helder hoe het hier in Nederland gaat, en wat de grote tekortkomingen van de ambtenaren en de politiek zijn…! Het blijkt dat de waarheid niet de doelstelling is, maar dat de leugens regeren…! Het stikstof debacle is het mooie voorbeeld hoe het niet moet, meten is de waarheid, en niet een rekenkundig programma met een afwijking van 70 tot 100%! Maar dit word steeds duidelijker en het wespennest voor de politiek ook..
 • Charles de Wit

  4 maanden geleden
  Rijkers Hou op, ga hulp zoeken, want jij wilt alleen maar alles de schuld maken van De Grote Boze Overheid. Wellicht ga je dan ook eindelijk een keer nadenken over je politieke keuzes en stoppen met achter iemand aan te rennen die je de hemel beloofd maar je ondertussen in de stront schopt, zoals iedere rechtsextremistische populist doet. Voor de rest heb ik gewoon heel erg veel medelijden met je, omdat je ziek bent.
 • Marcel Rijkers

  4 maanden geleden
  Charles, ik kan heel goed lezen, maar de werkelijkheid is anders dan deze krant schrijft! Het is al heel lang de gewoonte dat mensen dieren voeren, alleen is de bestrijding van ratten door de wetgeving zo veranderd dat een goede bestrijding niet meer mogelijk is, en dat is het enige waardoor dit probleem zo groot word, maar dat hadden heel veel mensen met ervaring over deze materie al voorspeld…! Maar jij denkt altijd alles beter te weten…
 • Charles de Wit

  4 maanden geleden
  Rijkers: nogmaals, omdat je blijkbaar niet kunt/wilt lezen Uit het stuk gekopieerd: |Arts snapt wel waarom er steeds meer ratten zijn. ,,Ik denk dat het ook wel met corona te maken heeft”, legt hij uit. ,,Je ziet dat mensen juist nu vaker voerhuisjes en vetbolletjes voor vogels ophangen. Dat vinden niet alleen de vogels fijn, maar alle ratten ook.’’ Dus, zeg nog eens dat het aan de overheid ligt.
 • Marcel Rijkers

  4 maanden geleden
  Charles het ging hier over de ratten plaag en dat ik het niet eens ben met de heer arts, omdat hij niet onafhankelijk is. Vijvers zijn er al heel lang en de mensen voeren de dieren die in en rond de vijver leven ook al heel lang…! En nu ineens zou dag de oorzaak van de rattenplaag zijn, terwijl de wettelijke mogelijkheden voor het bestrijden van ratten flink beperkt is en er door het “ nieuwe groenbeheer” heel veel leefruimte voor de ratten erbij is gekomen, dat is dus de echte oorzaak!!

Maasland