Het voormalige meisjesinternaat in Stevensbeek.
Volledig scherm
Het voormalige meisjesinternaat in Stevensbeek. © Google Maps

Oproep: kent u oud-bewoners van meisjesinternaat in Stevensbeek?

STEVENSBEEK - Kinderen in het Stevensbeekse kindertehuis voor meisjes Maria Regina zijn jarenlang gedwongen kalmeringsmiddelen te slikken. Voor een artikel in De Gelderlander is onze verslaggever Niek Opten op zoek naar oud-bewoners, medewerkers en anderen die meer weten over de praktijken van het meisjesinternaat tot eind jaren 70. 

7 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  ken je toevallig de naam van dat meisje,ik heb daar ook gezeten en had verkering met een jongen die kwam uit breda
 • JMc

  3 jaar geleden
  Misschien even wachten op wat nuances die vanzelf ook zullen gaan komen. Brandstapel en schavot kunnen dan altijd nog..... Beetje voorzichtig met na 50 jaar de historie compleet uit de contect rukken.
 • WillemW

  3 jaar geleden
  Heel goed initiatief! Ik vind het ontzettend belangrijk dat alle misstanden aan het licht komen: voor erkenning van de slachtoffers en als lering voor de toekomst.De zwakken in onze samenleving moeten te allen tijde worden beschermd. Het leed is in dit geval misschien nog te overzien, maar het zou zo maar kunnen dat de ontwikkeling van deze kinderen enorm te lijden heeft gehad onder dit zware medicijnmisbruik.
 • WillemW

  3 jaar geleden
  De waarheid/waarheidsvinding is de kern van de journalistiek. Wat u propageert is doofpotpolitiek: hoe is dat mogelijk na alle ellende die aan het daglicht is gekomen?! Dat roept bij mij vragen op, zoals een mogelijke medeverantwoordelijkheid? 
 • WillemW

  3 jaar geleden
  De AVG is niet bedoeld om waarheidsvinding en gerechtigheid in de weg te staan: heeft er niets mee te maken.

Maasland