De schade in Boxmeer is groot.
Volledig scherm
De schade in Boxmeer is groot. © SK-Media

Opslagloods in Boxmeer verloren door grote brand, politie doet onderzoek

updateBOXMEER - Een opslagloods achter het Boxmeers Tapijthuis aan de Sint Anthonisweg is vannacht door brand verwoest. Rond 02.00 uur werd een uitslaande brand achter het Tapijthuis gemeld.

De politie Oost-Brabant zegt maandag aan het begin van de middag dat de oorzaak van de grote brand in Boxmeer die een opslagloods verwoestte nog onbekend is. ,,Wij onderzoeken of er mogelijk sprake is van brandstichting. Daar zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen voor, maar we houden nog met alle opties rekening’’, aldus een woordvoerder.

Geen treinen

De tekst gaat onder de foto verder

In een bedrijfspand aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer woedt een grote brand.
Volledig scherm
In een bedrijfspand aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer woedt een grote brand. © SK-Media

De brandweer kreeg de brand pas rond 07.30 uur onder controle en blust nog een langere tijd na. De Spoorstraat, ter hoogte van de Gamma, tot de Maas is daardoor  afgesloten. Er ligt daar een dikke brandweerslang waar auto's niet overheen kunnen. Tussen Nijmegen en Venlo reden aan het begin van de ochtend geen treinen door de brand, meldt Arriva. De vervoersmaatschappij zette bussen in ter vervanging. Op de Maaslijn reden 's nachts ook al geen treinen, omdat er bluswater uit de Maas moest worden gehaald.

Voor de brand rukte eerst de totale post Boxmeer uit en later ook alle andere korpsen uit de wijde omgeving. De brand was zo hevig dat de opslagloods achter het Tapijthuis niet meer te redden was. Die moet als verloren worden beschouwd, aldus een voorlichter. Het voorste deel van de winkel blijft vooralsnog behouden, zo lang de tussenwand het houdt.

Veel waterschade

De tekst gaat onder de foto verder

Brand bij het Boxmeers Tapijthuis.
Volledig scherm
Brand bij het Boxmeers Tapijthuis. © DG

Volgens Herbert Guntlisbergen, een van de eigenaren van het Tapijthuis, is de loods van een andere ondernemer. Hij verwacht veel waterschade in zijn pand, maar hoopt dat zijn tapijthal behouden blijft.

De vlammen sloegen rond 03.15 uur nog steeds uit het dak. Om de brand te kunnen bestrijden hebben de hulpdiensten inmiddels opgeschaald naar Grip 1, zodat de samenwerking tussen brandweer, politie en ambulancedienst beter gecoördineerd kan worden. Rond 04.00 uur werd er een ontploffing gehoord in de loods. Dat bleek de band van een vrachtwagen die binnen stond.

Gamma

Ook de naastgelegen Gamma is de dans ontsprongen door tijdig ingrijpen en een gunstige stand van de wind. De regiomanager van de Gamma zegt daar blij mee te zijn: ,,In ons pand ligt een grote hoeveelheid brandbaar materiaal. Als het vuur overslaat geeft dat echt een enorme puinhoop.’’

De rook waaide richting het centrum van Boxmeer. Bij de brand is voor zover bekend geen asbest vrijgekomen. Toch verrichtte de politie metingen. Twee mensen werden tijdelijk uit hun woning gehaald. Zij werden opgevangen. De politie adviseerde uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden.

Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland