Deelnemers aan de optocht in Wanroij, die zondag ondanks de regen en stormachtige wind gewoon door ging.
Volledig scherm
Deelnemers aan de optocht in Wanroij, die zondag ondanks de regen en stormachtige wind gewoon door ging. © Ed van Alem

Optocht Cuijk met halfvasten ingehaald, Gennep, Overloon, Oeffelt en Beers dinsdag

CUIJK/GENNEP - Liefhebbers van de zondag afgelaste optocht in Cuijk moeten nog wat geduld hebben. Cuijk wijkt zeer waarschijnlijk uit naar halfvasten, zondag 22 maart. 

Maandag en dinsdag alsnog met wagens en loopgroepen door Cuijk trekken, kan niet, vanwege andere carnavalsevenementen: de Boerenbruiloft en de Kuukse elfkroegetocht.

Voldoende animo

Voorzitter Bert van Lith van carnavalsvereniging De Nölers: ,,Het is onze absolute bedoeling de optocht nu met halfvasten te houden.’’

Van Lith houdt nog een kleine slag om de arm. ,,De gemeente moet hier nog officieel mee akkoord gaan. Verder moet er natuurlijk voldoende animo zijn onder de deelnemers om dan mee te doen. Tegen die tijd zijn ook alle competities, denk aan voetbal en hockey, weer hervat.’’

De zondag wegens het slechte weer afgeblazen optochten in Gennep, Overloon, Milsbeek, Oeffelt en Beers staan voor dinsdag op het programma. 

Overloon en Gennep

De bonte stoet in Overloon trekt dinsdagochtend vanaf 11.11 uur door het dorp. De optocht in Gennep begint dinsdagmiddag om 13.30 uur, direct na de kinderoptocht. Die in Milsbeek is dinsdagmiddag om 15.00 uur. Ook Beers gaat dinsdag in de herkansing, om 13.11 uur, evenals Oeffelt om 14.00 uur. 

De zondag eveneens afgelaste optocht van Sint Anthonis is maandagochtend al ingehaald. 

Maasland