Ondanks de regen gaan deze verlichte dames in Boxmeer vrolijk door met de optocht.
Volledig scherm
Ondanks de regen gaan deze verlichte dames in Boxmeer vrolijk door met de optocht. © Ed van Alem

Optochten Velp en Boxmeer gaan door ondanks wind en regen

UPDATEBOXMEER/VELP - De carnavalsoptochten in Velp, zaterdagmiddag is doorgegaan. Die van Boxmeer, vanavond gaat ook door. Ondanks de winderige weersomstandigheden.

Boxmeer heeft een veelbekeken lichtjesoptocht. Het dorp is, samen met Velp, een uitzondering in het Land van Cuijk met een optocht op zaterdag. De andere optochten zijn op zondag of zelfs na het weekend. 

In Velp was er zaterdag maar een echt hoge praalwagen.
Volledig scherm
In Velp was er zaterdag maar een echt hoge praalwagen. © Ed van Alem
Boxmeer:22-02-2020: DG_fotoDe Lichtjesoptocht werd door pluvius niet ontzien. Het regende vanaf de start. Daardoor gingen vooral mensen met kinderen eerder weg. Voor de carnavalisrten maakte het water aan de buitenkant niks uit. Zij zorgden dat ze van binnen ook nat werden.
Volledig scherm
Boxmeer:22-02-2020: DG_fotoDe Lichtjesoptocht werd door pluvius niet ontzien. Het regende vanaf de start. Daardoor gingen vooral mensen met kinderen eerder weg. Voor de carnavalisrten maakte het water aan de buitenkant niks uit. Zij zorgden dat ze van binnen ook nat werden. © Ed van Alem

De grootste optocht in Brabant die zaterdag niet doorging, was die in Eindhoven. Op zondag gaan de optochten van Dongen, Drunen, Valkenswaard en Son en Breugel (verplaatst naar dinsdag) niet door.

Deze bijen kozen in Velp zaterdag niet het luchtruim, ondanks de harde wind.
Volledig scherm
Deze bijen kozen in Velp zaterdag niet het luchtruim, ondanks de harde wind. © Ed Van Alem
Politiek in de optocht van Velp.
Volledig scherm
Politiek in de optocht van Velp. © Ed van Alem

In Gennep en de omliggende kerkdorpen zijn de optochten allemaal op zondag en maandag. Op dinsdag is er in Gennep een jeugdoptocht.

De Lichtjesoptocht van Boxmeer, zaterdagavond.
Volledig scherm
De Lichtjesoptocht van Boxmeer, zaterdagavond. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland