Volledig scherm
Piet de Bekker nam in 1985 afscheid van Wanroij. foto Wanrode's Heem

Oud-burgervader De Bekker overleden

BREDA/WANROIJ - Piet de Bekker, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Wanroij, is zaterdag op 91-jarige leeftijd in Breda overleden. Hij kwam in 1972 op 51-jarige leeftijd naar Wanroij waar hij tot midden 1985 burgemeester was.

De Bekker werd geboren in Empel bij Den Bosch. Hij begon als ambtenaar in zijn geboorteplaats, kwam op het provinciehuis in Den Bosch terecht en vervulde daarna diverse ambtelijke functies in Den Haag, Zwolle en Breda. Bij zijn aanstelling als burgemeester van Wanroij had De Bekker acht kinderen. Die kwamen (door studie en huwelijk) niet allemaal mee naar Wanroij.

Naast burgemeester was De Bekker ook gemeentesecretaris. Na zijn vertrek uit Wanroij kreeg die gemeente voor het eerst een eigen secretaris. Na het neerleggen van zijn burgemeestersfunctie ging De Bekker in Breda wonen. 'Een dorp als Wanroij blijft je altijd als burgemeester zien', liet hij destijds optekenen. 'Daarom is het beter om te gaan', zei de boerenzoon, die tevens aangaf 'nooit een echte Wanroijnaar te zijn geworden.' De Bekker stierf zaterdagmiddag in zijn woonplaats Breda.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland