Rob Engelaar
Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Engelaar

Oudere vrouw uit Landhorst voor 70.000 euro opgelicht door bankcriminelen

LANDHORST - Een oudere mevrouw uit Landhorst is maandag meer dan 70.000 euro kwijtgeraakt door cyberoplichting. Een ‘bankmedewerker’ belde haar om geld over te maken van haar spaar- naar haar gewone bankrekening. Nadat ze dat had gedaan, werd het bedrag van meerdere tienduizenden euro's van die rekening gehaald, zo laat de politie weten.

10 reacties

 • Danny van Eijsselsteijn

  4 maanden geleden
  Half India zit achter de PC, het is het Westen oplichten of elkaar op eten. Ik weet er alles van.
 • R. Boom

  4 maanden geleden
  @W Wijnands, u schrijft: "vaak krijgen ouderen de waarschuwingen niet mee of dringen deze niet (helemaal) tot hun door". Da's net zoiets als: ik weet niet precies hoe de verkeersregels zijn maar ik rijd maar gewoon de openbare weg op !?!?. M.a.w. je kunt wél internetten maar je kunt niet lezen ?? Als je niet meer "mee kunt" , doe het dan niet óf laat het je kinderen doen. Mijn vader is een stuk ouder, daar doen wij de bankzaken voor. Ik weet ook niet wat de banken nóg meer kunnen doen !
 • F.J.H. Lelivelt

  4 maanden geleden
  Echt een smerige streek omdat zo bij iemand te doen ,hoop dat ze de daders te pakken krijgen
 • Maurits Stoetzer

  4 maanden geleden
  Het wordt tijd dat banken hier hun verantwoordelijkheid gaan nemen. Ouderen worden gedwongen digitaal te werken terwijl ze dat vaak niet kunnen. Het is voor deze criminelen veel te makkelijk om anoniem geld afhandig te maken, en dan zeker al dit soort belachelijk hoge bedragen.
 • A Geurts

  4 maanden geleden
  Inderdaad @W Wijnands, mijn vader is tegen de 90 en daar komen dingen ook maar half meer binnen of begrijpt het niet meer, vroeger dacht ik er ook zo over, snap niet dat je erin trapt, maar ik weet nu wel beter, als het geheugen minder wordt bij een ouder persoon. Maar die mensen die zo reageren net als ik vroeger zullen nog wel niet in die situatie zitten.

Maasland