Volledig scherm
Een ruiter bij Indoor de Bergen. © Ed van Alem

Paardensportevenement Indoor de Bergen stopt

WANROIJ - Indoor de Bergen houdt op te bestaan. Het jaarlijkse paardensportevenement in Wanroij is jarenlang een van de toonaangevende concoursen in de regio geweest. Van 15 tot en met 19 november vindt de 30ste en laatste editie van de springwedstrijd plaats op recreatiepark De Bergen in Wanroij.

Het evenement is in 1987 bedacht door een groep vrijwilligers. Zij waren in die tijd springruiters en besloten na wat mindere ervaringen op wedstrijden om zelf een concours te organiseren. Het werd een groot succes. Zelfs internationale topruiters zijn in Wanroij geweest.

Concurrentie

De laatste jaren is Indoor de Bergen zichzelf min of meer voorbij gestreefd. Het werd steeds moeilijker om op te boksen tegen grote en opkomende maneges. Tegenwoordig kunnen ruiters wekelijks uit talloze luxe concoursen kiezen, waardoor de concurrentie voor Indoor de Bergen enorm is geworden.

Bovendien staat de manege op recreatiepark De Bergen in Wanroij te koop. Indoor de Bergen huurt de hallen jaarlijks en kopen of uitwijken is voor de organisatie geen optie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland