Ook bij Pantein-zorgcentrum De Lookant in Wanroij is bezoek vooralsnog niet welkom.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook bij Pantein-zorgcentrum De Lookant in Wanroij is bezoek vooralsnog niet welkom. © Ed van Alem

Pantein is positief over landelijke proef met bezoek verpleeghuis

BOXMEER - Pantein heeft wel oren naar een landelijke proef, waarbij bewoners van verpleeghuizen in de loop van mei weer voorzichtig bezoek mogen ontvangen. Nu zijn deze zorgcentra nog van de buitenwereld afgesloten. 

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil vanaf 11 mei bij wijze van proef weer wat bezoek toestaan in een klein aantal verpleeghuizen in ons land. Volgende week moet meer duidelijk worden over hoe deze proef eruit komt te zien.

,,We volgen met belangstelling de richtlijnen die voor deze landelijke proef gaan gelden. Deze richtlijnen zijn op dit moment nog niet bekend. De minister besluit hoe en waar de proef zal plaatsvinden’’, zegt een woordvoerster van de Boxmeerse zorgorganisatie Pantein.

Onvrede families

Vanwege de coronacrisis is er sinds vorige maand geen bezoek meer mogelijk in verzorgingstehuizen. Dit tot groeiende onvrede van families. In Brabant zijn verzorgingstehuizen, zoals die van Pantein, nog wat langer op slot, omdat de uitbraak van corona in ons land in Brabant begon.

Quote

We staan in principe positief tegenover de landelijke proef

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland