Volledig scherm
© Screenshot Dumpert.nl

Politie: 'Er zijn doden gevallen bij vergelijkbare treinstunts'

SAMBEEK - Dat de 18-jarige vlogger Willem Vink uit Sambeek samen met een vriend op het dak van een trein sprong om zo mee te rijden, is onbegrijpelijk. Dat zegt de politie op vragen van De Gelderlander. Er is een onderzoek gestart naar de stunt van de Sambekenaar. Later vandaag wordt een aangifte van vervoerder Veolia verwacht.

De vervoersmaatschappij gaf gisteren al aan naar de politie te stappen vanwege de stunt van de jonge vlogger en zijn vriend.

Doden
„In Nederland komt dit gelukkig heel weinig voor. Maar in het buitenland zijn er al heel veel slachtoffers en ook doden gevallen bij vergelijkbare stunts. We begrijpen de reactie van de vervoerder daarom goed”, vertelt woordvoerder Frank Brouwer van de politie. „Dit is ontoelaatbaar en levensgevaarlijk gedrag. Ook al lijkt het door zo'n filmpje heel leuk, dat is het niet. We betreuren het dat de video van de jongens zoveel aandacht krijgt. We moeten dit soort stunts als maatschappij afkeuren.”

Aanzuigende werking
„Ook wij als politie zitten er niet op te wachten om bij iemand langs te moeten voor een slechtnieuwsverhaal. We hopen dan ook dat de video geen aanzuigende werking heeft.”

Op de vraag of de politie nu extra controles gaat uitvoeren op stations is de woordvoerder duidelijk. „We gaan er van uit dat mensen genoeg verstand hebben om te snappen dat je dit niet moet doen.”

Onderzoek
Ondertussen is de politie begonnen met het feitelijk vaststellen van wat er gebeurd is. Zo wordt de video veiliggesteld als bewijsmateriaal. Hoe het vervolg van de zaak eruit gaat zien is nog niet duidelijk. „Daar gaan we samen met het Openbaar Ministerie naar kijken.”

Maasland