Antoin Scholten.
Volledig scherm
Antoin Scholten. © Richard van Hoek Fotografie

Politiek Gennep: 'Snel praten met voorzitter Regio Venlo'

GENNEP - De Gennepse politiek wil zo snel mogelijk praten met Antoin Scholten, de voorzitter van Regio Venlo. Dat is het samenwerkingsverband waarin Gennep en andere Noord-Limburgse gemeenten zitting hebben. Twan Reintjes (CDA) en Frank Pubben (D66)  vragen in een brief aan burgemeester Peter de Koning om midden januari een gesprek te regelen. 

4 reacties

 • Kees

  3 jaar geleden
  Gennep moet zich losmaken uit het Limburgse / Venlose juk. Geld leverde een innige samenwerking met Venlo in ieder geval NIET op. Volgens Reintjes bepaald een antieke provinciegrens dat desondanks relaties met Noord Limburg om geld gekoesterd moeten worden en hoeft er niet geinvesteerd worden in een prima verstandhouding met de nabijer gelegen regios die in 1815 niet met een kanonschot van de Pruissische grens tot het huidige Limburg veroordeeld zijn. 
 • Jan

  3 jaar geleden
  Eens, Venlo was niet enige schuldige aan het Floriade-verlies. Ook Gennepse raadsleden. Maar Regio Venlo als geheel was dus wel verantwoordelijk voor Floriade...
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Dat de Floriade  verlies op heeft geleverd heeft niet alleen aan Venlo gelegen en ook niet aan de provincie .In Gennep is er niets te beleven ; en voor te winkelen al helemaal niet ! 
 • Jan

  3 jaar geleden
  "Een goede relatie met Brabant of Gelderland zal geen geldstromen vanaf die zijde opleveren." Hoe gek zijn ze nu? Weten ze nu nog niet beter na al die miljoenen aan de Floriade? Dat hadden we toen ook al te danken aan het CDA en die CDA-burgemeester toen. Wij mogen betalen aan Venlo en krijgen helemaal niks terug. Meteen mee stoppen wat mij betreft!
 1. Bezorgde docent Andrea voelt zich nu niet veilig op school: ‘Als ik mijn eerste prik heb gehad, zal er een last van mijn schouders vallen’
  PREMIUM
  interview
  4

  Bezorgde docent Andrea voelt zich nu niet veilig op school: ‘Als ik mijn eerste prik heb gehad, zal er een last van mijn schouders vallen’

  Beslist maar vriendelijk vraagt ze ‘Mag ik er even langs’ aan een groepje leerlingen op de gang. Een paar tellen later: ‘Dankjewel.’ Niet dat Andrea van Ewijk (45) - docent Duits, mentor van 2 mavo op het Elzendaalcollege in Boxmeer - doodsbenauwd is vlak voor haar eerste vaccinatie alsnog het coronavirus op te lopen. Maar spannend is de volledige heropening van de middelbare scholen zeker wel.

Maasland