Volledig scherm
© DG

Provincie Limburg dreigt vervoerder Veolia met boetes

Donderdag, 8 februari 2007 - LAND VAN CUIJK/GENNEP - Als Veolia niet snel werk maakt van verbetering van het openbaar vervoer, waaronder de Maaslijn Nijmegen - Roermond, gaat de provincie Limburg het bedrijf daar financieel op aanspreken.

Dit blijkt uit het schriftelijk antwoord dat Gedeputeerde Staten (GS) geven op de rapportage van Provinciale Staten naar aanleiding van vorige maand gehouden hoorzittingen. Het provinciebestuur slaat voor het eerst een ferme toon aan en noemt de ontevredenheid bij veel reizigers terecht. "Het feit dat onder meer bussen te veel vertraging hebben of zelfs uitvallen, dat aansluitingen niet worden gehaald en er capaciteitsproblemen in de spitsuren zijn, mag bij een start van een concessie nog enigszins acceptabel zijn, na één of twee maanden moet dit eerder uitzondering zijn dan praktijk", schrijven GS.

De provincie eist dat Veolia ervoor zorgt dat met de aanstaande wijziging van het dienstrooster (Noord-Limburg op 25 maart) alle gedane toezeggingen worden nagekomen. Zo niet, dan zullen GS niet schromen boetes op te leggen.


Maasland