In Vianen verrijst een zonnepark, in Mill voorlopig niet.
Volledig scherm
PREMIUM
In Vianen verrijst een zonnepark, in Mill voorlopig niet. © Theo Peeters

Rechtbank zet streep door zonnepark aan de Groespeelseweg in Mill

MILL - Er komt voorlopig geen zonnepark aan de Groespeelseweg in Mill. De rechtbank in Den Bosch heeft een omgevingsvergunning van de gemeente Land van Cuijk vernietigd. De gemeente hield bij de afgifte volgens de rechter onvoldoende rekening met de cultuurhistorische waarde van het gebied.

7 reacties

 • Willy Vloet

  4 dagen geleden
  Dit zonnepark zou relatief klein gebleven zijn met veel oog voor natuurlijke aankleding. Maar de tegenstanders wekken hun elektra schijnbaar bij voorkeur op met duur, vervuilend gas en kolen. En ja, deze heer is al 35 jaar van het gas af met warmtepomp in huis. Energieneutraal. Een bedrijfspand in 2000 gebouwd, nooit op het gas, maar met warmtepomp en 70 pv panelen op het dak. Ruim energieneutraal. Maar laat de tegenstanders tevreden zijn als ze in de toekomst tot hun enkels in het water staan.
 • Patrick de Wit

  5 dagen geleden
  Panelen horen op daken, en niet in het groen
 • Japie lamers

  5 dagen geleden
  Erg jammer, we zullen toch over moeten gaan naar groene energie. Dan maar dure energie kopen in het buitenland! En dan maar klagen over de energiekosten, wat willen die mensen eigenlijk?
 • Johann Janssen

  5 dagen geleden
  nu maar hopen dat dit definitief wordt.
 • J Selten

  6 dagen geleden
  Hebben deze heren zelf al zonnepanelen op hun daken liggen? Leg eerst eens zonnepanelen op daken van industrie en huizen en gebruik deze grond voor graanproductie.