Recordaantal bezoekers nieuwjaarsduik Mill

videoMILL - Met duizend man langs de kant een recordaantal bezoekers, maar geen historisch hoog aantal deelnemers vanmiddag op De Kuilen in Mill voor de twintigste nieuwjaarsduik. 

250 deelnemers, jong en oud en man en vrouw, namen een plons in de recreatieplas tussen Langenboom en Mill in om zo het nieuwe jaar sportief in te luiden. 

Twee jaar geleden waren dat er nog bijna 300. ,,Maar toen hadden we ook temperaturen van bijna vijftien graden en stond er geen wind’’, zegt organisator Corné Kremers. ,,Bij een buitentemperatuur van acht graden, hadden we nu maar een watertemperatuur van 5,6 graden, kouder dan de Noordzee.’’

Goede doel

Mensen van de EHBO op de kant en de Land van Cuijkse  reddingsbrigade Erica en duikers van de Millse duikvereniging Sea-Devils in het water hielden een oogje in het zeil.  Aan de Millse duik was dit jaar een goed doel verbonden. De Millse studente Liz Kremers loopt nu stage in Zuid-Afrika. Voor een basisschool daar wilde ze zoveel mogelijk Unox-mutsen, ook sponsor van de Millse duik, ophalen. Ze mikte op 275, het werden er zondagmiddag ruim 400.  

In Gennep was dit jaar ook weer een nieuwjaarsduik. Daar werd gesprongen in rivier de Niers. 

Volledig scherm
Jong en oud trotseerden het koude water van De Kuilen in Mill. © Ed van Alem
Volledig scherm
Lang leve de lol in Mill voor deze deelnemer aan de nieuwjaarsduik. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland