Volledig scherm
Campers op de camperplek in Gennep. © Hai Voeten/DG

Restaurant De Diepen wordt beheerder camperplaatsen Gennep en Milsbeek

MILSBEEK / GENNEP - Eigenaren Marc en Franc Holthuysen van restaurant De Diepen in Milsbeek nemen het beheer over de camperplaatsen in de gemeente Gennep over. Dat betekent dat zij vanaf april verantwoordelijk zijn voor de vijf plaatsen aan de Martinushof in Gennep en tien plaatsen (dat zijn er nu nog vijf)  direct naast hun horecagelegenheid. 

Tot nu toe is de gemeente Gennep de beheerder van de camperplaatsen. Die waren gratis. Na een bezwaar van brancheorganisatie Recron en Camping Bloksberg vanwege oneerlijke concurrentie moet die service stoppen. Daarom zocht Gennep een commercieel beheerder voor de camperplaatsen. 

'Willen graag dat toeristen blijven komen'

Franc Holthuysen: ,,Wij vonden het buitengewoon jammer als de plaatsen zouden verdwijnen. We willen graag dat toeristen hierheen blijven komen. We hebben er allemaal baat bij. Mensen komen hierheen om te wandelen en fietsen. Ze besteden hier hun geld. Of ze dat nou bij ons in het restaurant of bij de supermarkt doen. We worden er allemaal beter van. Wij zaten niet per se te wachten op het beheer. Maar we nemen het erbij.''

Camperaars die straks hun wagens neerzetten betalen via een app per nacht 5,50 euro plus toeristenbelasting. Meer voorzieningen hoeft Holthuysen niet aan te leggen. Wel neemt hij het beheer van de plekken over. Voor de grond hoeft hij geen pacht aan de gemeente te betalen. 

De camperplaatsen bij Old Inn in Gennep vallen buiten de regeling. Die liggen op privéterrein. Onduidelijk is nog of die blijven bestaan.

Volledig scherm
De camperplaats achter de Martinuskerk in Gennep. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland