Volledig scherm
Rien Jansen van Onafhankelijk Sint Anthonis tijdens algemene beschouwingen van de gemeenteraad in Sint Anthonis. © DG

Rien Jansen haakt af voor verkiezingen Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - De politieke partij OSA doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Sint Anthonis. 

Raadslid Rien Jansen laat weten dat het niet gelukt is 'voldoende personen' te vinden die namens OSA (Onafhankelijk Sint Anthonis) de lokale verkiezingen mee willen organiseren en bij voldoende stemmen ook in de nieuwe gemeenteraad van Sint Anthonis willen zitten. Vandaar dat er, aldus Jansen, nog maar één optie is: niet meedoen aan de raadsverkiezingen. 

Opgestapt

Rien Jansen vormt sinds begin 2016 de eenmansfractie OSA. Hij stapte in januari van dat jaar op bij de lokale coalitiepartij Sint Anthonis Nu. Zijn besluit te vertrekken was, zei hij toen, in de loop van de tijd gegroeid.  

Druppel was dat zijn toenmalige partij Sint Anthonis tegen een voorstel stemde over het geurbeleid, waarin agrariërs niet al te grote beperkingen krijgen opgelegd. Jansen stemde afwijkend van zijn fractie voor het voorstel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland