De kapel in Rijkevoort.
Volledig scherm
De kapel in Rijkevoort. © DG

Rijkevoortse kapel is klaar voor openingen

RIJKEVOORT - Hij is helemaal klaar, de kapel aan de Walsert in Rijkevoort. Zondag wordt het gebouwtje officieel geopend. De initiatiefnemers hebben de kapel in eigen beheer neergezet. Zij noemen de kapel 'Een toonbeeld van betrokkenheid en verbondenheid van dorpsbewoners met het verleden, de landelijke leefomgeving, maar bovenal ook met elkaar'.

Aanleiding voor de bouw van de kapel was de sluiting van de kerk in 2016. Dorpsbewoners wilden 'een stukje katholieke cultuur' behouden.

In de nieuwe kapel zijn onderdelen van een kapel verwerkt die in de jaren 1819 en 1820 in het dorp werd gebouwd. Dat gebouw werd bijna zeventig jaar later weer gesloopt. Een ornament en enkele hardstenen raam- en deurdrempels werden onder de grond verwerkt. Bij werkzaamheden in het dorp (het bouwrijp maken van grond) stuitten werklui op de materialen. Voor het hek om de kapel is gebruik gemaakt van het hekwerk dat tot 1961 bij het toenmalige schoolgebouw in Rijkevoort stond. 

Met de bouw werd in april begonnen, de opening is zondag 10 september om 11.00 uur. De kapel staat aan de Walsert, ter hoogte van nummer acht. 

Maasland