Emile Roemer, hier als waarnemend burgemeester van Heerlen, wordt de nieuwe gouverneur van Limburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Emile Roemer, hier als waarnemend burgemeester van Heerlen, wordt de nieuwe gouverneur van Limburg. © ROBIN UTRECHT

Roemer wordt geen burgemeester van Land van Cuijk, wel gouverneur van Limburg: ‘Dit is een verstandige keuze’

BOXMEER - Voormalig SP-partijleider Emile Roemer wordt de nieuwe gouverneur van Limburg. Provinciale Staten hebben de Sambekenaar (59) vrijdag voorgedragen als commissaris van de koning. 

10 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Beste @Han en Willem, ik heb een gave * dingen wat ik voorspel worden dikwijls werkelijkheid. Dat ze ruzie en onenigheid krijgen bij de nieuwe gemeente LVC dat staat als een paal boven water. Of Emile de reddende engel wordt, dat is afwachten? Hij is hiervoor de juiste persoon en de heer Roemer is bereid dit te doen - waarvan akte.
 • B Peeters

  2 maanden geleden
  Ach jee daar heb je onze betrokken toetsenbord burger weer. Wat een rare redenering om te stellen dat Roemer toch burgemeester wordt van LVC. Bij ons zeggen ze over zulke uitspraken " dat slaat als een tang op een varken of ga toch fietsen op een plat dak."
 • Willem van de Rijdt

  2 maanden geleden
  Wat een ongelooflijke onzin heer Zomers. Van een "betrokken" burger zou je toch iets meer mogen verwachten.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Han van Westen, dit is een verlies voor Brabant en een ramp voor Land van Cuijk. Provincie Limburg is hier blij mee * Emile heeft één tekortkoming - hij kan geen Limburgs praten, na verloop van tijd wordt dit beter. Ik verwacht dat de burgemeester van Land van Cuijk het niet vol houdt... bij een nieuwe gemeente zie je dat raadsleden en ambtenaren met elkaar ruzie maken. De heer Roemer kennende * hij schiet te hulp en wordt alsnog burgemeester van Land van Cuijk.
 • B Peeters

  2 maanden geleden
  Emile succes, deze taak is je wel toevertrouwd.

Maasland