Volledig scherm
De kapotte stuw bij de Thompsonbrug in Grave. © ANP

Schipper aanvaring stuw bij Grave krijgt boete van 1.400 euro

GRAVE - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de schipper die op 29 december 2016 in aanvaring kwam met de stuw bij Grave een boete opgelegd van 1.400 euro. Volgens het OM heeft de man zich schuldig gemaakt aan overtreding van het binnenvaartpolitiereglement.

Het OM meldt dat uit het onderzoek is gebleken dat een 'veelheid van factoren' heeft bijgedragen aan de aanvaring.

De dichte mist (zicht minder dan 25 meter) en een onbetrouwbaar navigatiesysteem, zijn enkele van de oorzaken die het OM noemt.  Hierdoor ramde de 52-jarige Slowaakse schipper de onder de Thompsonbrug gelegen stuw. Cor Radings, van de Duitse rederij Gefo, waar het schip onder valt, zei eerder tegen deze krant: ,,Ook voor hem (schipper red.) is dit een zeer ingrijpende ervaring. Hij krijgt vanuit het bedrijf alle ondersteuning die nodig.’’

Het OM verwijt de schipper verder dat hij geen contact heeft opgenomen met de sluismeester van de sluis Grave/Heumen. Dit is in strijd met artikel 1.04 van het Binnenvaartpolitiereglement op.

De boete van 1.400 euro is het maximale bedrag dat het OM kan opleggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland