Volledig scherm
Een eerdere lerarenstaking in Rotterdam voor betere arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs. © Frank de Roo

Scholen hebben veel moeite genoeg juffen en meesters te vinden

CUIJK/GENNEP - Ook voor dit nieuwe schooljaar, dat deze week is begonnen, is het niet alle basisscholen gelukt om tijdig alle openstaande vacatures in te vullen. 

Dat leert een rondje onder de vijf grote scholenstichtingen in het Land van Cuijk en de kop van Limburg. 

Bovenbouw

Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek heeft nog een vacature in de bovenbouw op een van haar scholen. Algemeen directeur Henny Cremers: ,,Deze vacature is net voor de grote vakantie ontstaan en wordt nu tijdelijk ingevuld door een beroep te doen op de regionale vervangerspool van Ingenium.’’ 

Bij stichting Peelraam, met scholen in de gemeenten Mill en Sint Anthonis en in Rijkevoort, is de formatie voor dit schooljaar volgens bestuurder Lowi van der Mark 'met veel kunst- en vliegwerk’ rond gekomen. 

Optimus, Invitare en Lijn 83 hadden bij de start van het nieuwe schooljaar geen vacatures meer. 

Juffen

Een jaar geleden deed het groeiende lerarentekort zich voor het eerst nadrukkelijk voelen met een paar openstaande vacatures. Scholenkoepels zeiden toen dat het meer moeite dan ooit gekost had om alle klassen van juffen en meesters te voorzien.  

Zonder aanwas loopt het lerarentekort in Noordoost-Brabant en Noord-Limburg op van 140 naar zo'n 340 in 2024. Dat heeft het Tilburgse onderzoeksinstituut Centerdata eerder berekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland