Volledig scherm
De gemeenteraad van Sint Anthonis vergadert over de begroting van 2019. Links burgemeester Marleen Sijbers. © DG

Sijbers en Sint Anthonis, een onrustig huwelijk

SINT ANTHONIS - Crisis in het gemeentehuis van Sint Anthonis. Zeker niet voor het eerst, als je in vogelvlucht terugkijkt op de bewindsperiode van Marleen Sijbers (54). 

In de ruim negen jaar dat Sijbers burgemeester is geweest van de Peelgemeente, was het een komen en gaan van wethouders en gemeentesecretarissen. 

Integriteit

Sommige gaven openlijk aan niet meer door één deur te kunnen met de VVD-burgemeester, die integriteit hoog in het vaandel had staan. Enkele vertrokken bestuurders twijfelden openlijk aan de capaciteiten van Sijbers als eerste burger. Voordat ze in 2010 burgemeester werd, was ze vier jaar wethouder in Neerijnen. 

Onderzoek

Mocht er, zoals het CDA nu wil, een onderzoek komen naar de bestuurscultuur in Sint Anthonis, is dat niet voor het eerst. Begin 2012 startte Wim van de Donk, toen al commissaris van de Koning(in) in Brabant, op aandringen van Sijbers, een onderzoek naar de bestuurscultuur in het gemeentehuis aan de Brink. 

Bollen

Toen was Wouter Bollen, tegen wie Sijbers van de zomer een integriteitsonderzoek heeft laten beginnen, ook wethouder. En na een periode als Statenlid in Brabant nu weer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland