Kinderen ontmoeten Sinterklaas op de Loswal in Grave in 2018.
Volledig scherm
Kinderen ontmoeten Sinterklaas op de Loswal in Grave in 2018. © Ed van Alem

Sinterklaasintochten Cuijk en Grave afgelast: ‘Niet verantwoord om te laten doorgaan’

UPDATECUIJK/GRAVE - Er komen dit jaar, net als vorig jaar, geen intochten van Sinterklaas in Cuijk en Grave. De intochten stonden gepland voor zondag 14 november aan de Loswal in Cuijk en de Loswal in Grave. 

2 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Inmiddels weten we - de kans dat je buiten besmet raakt is nagenoeg nihil.
 • E.L.M. Zegers

  1 jaar geleden
  Beetje onzin om dit voor de kinderen af te pakken. Als je corona de schuld wild geven zou ik zeggen dan maar met de coronacheckapp. Meer dan 90% in het ziekenhuis is niet gevaccineerd, laat die maar thuis en dan hebben de kinderen hun feestje. Volgens mij hebben ze geen zin in de zwartepieten discussie of het mag niets kosten maar corona word weer als excuus gebruikt.
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.