Volledig scherm
Optreden van de Wanroijse grungeband FreeB. © DG

Slokop schudt Landhorst wakker

VIDEOLANDHORST - Slokop, het jaarlijkse gratis rockfestival bij café Buitenlust is niet voor fijnbesnaarden. Het rockt. En dan heel hard.

Organisator Freek van de Ligt heeft het zaterdag voor de 11-de keer op poten gezet. Groeien wil hij niet. Geen grote locatie. Geen 2 of 3 dagen. ,,Dat vragen mensen wel eens. Maar nee, het moet gezellig blijven. Gewoon op een trailer voor het café."

Alles komt uit het dorp. Via hand- en spandiensten. Zo is de concert-trailer er gebouwd. De gages van de muzikanten worden door de cafébaas betaald uit de bieromzet. De 18 vrijwilligers komen ook uit het dorp. Het rustige Landhorst gaat één keer per jaar uit zijn dak. Hoewel Van de Ligt ook optredens in het café regelt door het jaar heen. Maar op orkaankracht, buiten. Dat is maar eens per jaar Slokop.

De muzikanten komen ook grotendeels uit de omgeving. Bootleg Betty uit Nijmegen, Moddervät uit Wilbertoord en grunge en metal van de hardst rockende band uit Wanroij: FreeB.

Het is een dorpsfeestje. Maar je moet wel een metalhead hebben, anders kun je beter binnen gaan zitten met watjes in je oren.

Volledig scherm
Optreden van de Wanroijse band FreeB. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland