Vooral op zaterdagochtend is het druk op de Markt in Mill.
Volledig scherm
Vooral op zaterdagochtend is het druk op de Markt in Mill. © Ed van Alem

Snel betere vakken voor parkeren op de Markt in Mill

MILL - De slecht gemarkeerde parkeerplaatsen op de Markt in Mill hebben hun langste tijd gehad. 

Waarschijnlijk al tijdens de eerstvolgende raadsvergadering in maart komt er, op initiatief van de Vier Kernen Partij (VKP), een voorstel voor beter zichtbare parkeerplekken op het vernieuwde plein in het centrum.

Deuken en krassen

De VKP-raadsfractie heeft al een paar keer vergeefs verzocht actie te ondernemen. Anne Derks van de VKP: ,,We krijgen veel reacties van mensen die vinden dat de parkeervakken nu slecht aangegeven zijn, met als gevolg dat auto’s deuken en krassen oplopen. Dat kun je volgens ons makkelijk ondervangen door bijvoorbeeld lichtere klinkers te gebruiken om een vak te markeren in plaats van de grijze die er nu liggen.’' 

Verven

De bewuste stenen verven is volgens haar niet afdoende. ,,Ons is verteld dat je dat dan om de één à twee jaar moet doen. De uitstraling van de nieuwe Markt is erg mooi. Maar mooi moet ook praktisch zijn, vinden wij.’'

Wethouder Jos van den Boogaart heeft eerder laten berekenen dat het ongeveer 7000 euro kost om de parkeervakken beter zichtbaar te maken. Maar het huidige gemeentebestuur voelt zich niet geroepen ook zelf in actie te komen. Inwoners en bezoekers van Mill moeten, aldus de gemeente, bij de opnieuw ingerichte Markt ook meer het gevoel krijgen dat ze op een plein verblijven. Het is volgens de wethouder aan de gemeenteraad om actie te ondernemen.

Grote ergernis

De Gelderlander berichtte vorige maand nog over de vele gebutste en gedeukte auto’s op de Millse Markt. Het is een grote ergernis van inwoners, die spreken van ‘een dagelijks probleem’. Parkeerplaatsen zijn volgens menigeen te klein en slecht zichtbaar. De parkeerplekken voldoen, aldus de gemeente, aan de norm: 5 meter lang en 2,5 meter breed.

Maasland