Spannende finale Elfdorpen-toernooi De Bokkeschieters in Boxmeer

UPDATE EN VIDEOBOXMEER - 72 jeu-de-boulesspelers waren zaterdag getuige van een spannende finale van het Elfdorpen-toernooi van De Bokkeschieters. Die vereniging uit Boxmeer verzorgt elk jaar een zomertoernooi waaraan spelers uit alle elf kerkdorpen van de gemeente Boxmeer meedoen. 

Jeu-de-boulers uit Beugen, Groeningen, Holthees, Maashees, Oeffelt, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem en Boxmeer traden zaterdagochtend aan op de banen van De Bokkeschieters in het Weijerpark. 

In de afgelopen maanden is een aantal leden van de Boxmeerse club in de andere dorpen langsgegaan. Op de eigen banen - behalve in Groeningen en Vortum-Mullem waar geen speelplekken meer zijn - traden de spelers tegen elkaar aan. Voorzitter Carel Thijssen toonde zich zaterdag verheugd met de opening van het toernooi door wethouder Willy Hendriks.

Thijssen:  ,,Zij roemt De Bokkeschieters omdat wij erin slagen om sporters van alle kerkdorpen bijeen te krijgen. Dat levert een vriendschapsband op die steeds sterker wordt tussen de dorpen.''

Net als andere jaren had het toernooi ook nu geluk met het weer. Moest de club eerder wel eens met waterpompen de banen geschikt maken om te spelen, dit jaar was het precies op tijd droog en kon de finale onder een stralend zonnetje worden gespeeld. Uiteindelijk kwam Oeffeltenaar Karel van Luijk als winnaar van de baan.

Zinderende eindfinale Elfdorpentoernooi van De Bokkeschieters in Boxmeer.
Volledig scherm
Zinderende eindfinale Elfdorpentoernooi van De Bokkeschieters in Boxmeer. © DG

Maasland