Volledig scherm
PREMIUM
Anneke Joren-Roelofs (staand) met haar dochter Lotta in de eigen klas in Boxmeer. © Theo Peeters

Speciale klas op ‘gewone school’ voor kinderen met een ernstige handicap

BOXMEER/MILL - Mill krijgt ook een schoolklas voor ernstig gehandicapte kinderen op een 'gewone’ school. Initiatiefnemer is Stichting Lotta. Die heeft sinds twee jaar al zo’n klas voor kinderen met een meervoudige handicap in Boxmeer. 

Daar huren ze een aangepast klaslokaal in het Jenaplan Kindcentrum, waarin de scholen De Peppels en De Canadas zitten, en Spring Kinderopvang. 

Kindcentrum Mill

In Mill krijgt Lotta op zijn laatst volgend jaar zomer onderdak in Kindcentrum Mill aan de Langenboomseweg nabij Fitland. In dat kindcentrum zitten de scholen De LenS en De Kameleon, Spring Kinderopvang en gezondheidsdienst GGD. De scholen en de gemeente Mill zijn akkoord dat Stichting Lotta een leegstaand klaslokaal gaat huren.  

Aan de wieg van Stichting Lotta staat Anneke Joren-Roelofs uit Groeningen. Omdat er steeds meer belangstelling is voor een Lotta-klas, onder meer uit de regio Mill, heeft Joren gezocht naar een passende locatie in Mill. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland