Volledig scherm
Wachten in de kou op de trein op station Cuijk. De wachtruimte is nog even gesloten. © Ed van Alem

Station Cuijk: wachtruimte in mei weer open, kiosk in zomer

CUIJK - Het is, zeker met de vrieskou de laatste dagen, doorbijten voor de reizigers op het treinstation van Cuijk. Maar begin mei gaat in elk geval de wachtruimte in het stationsgebouw weer open. 

De Nederlandse Spoorwegen zelf gaat het pand begin april van binnen helemaal renoveren. Snel daarna moeten reizigers ook weer voor een hapje en een drankje terecht kunnen in de stationswinkel. 

Koffie en broodjes

NS is bijna akkoord met een nieuwe exploitant voor de straks al bijna twee jaar leegstaande kiosk van het stationsgebouw. ,,De gesprekken met de beoogde huurder zijn vergevorderd. Deze huurder heeft ook echt interesse hier te gaan beginnen’’, licht een NS-woordvoerster toe. ,,Verwachting is dat mensen er richting zomer ook weer terecht kunnen voor onder meer koffie, thee en broodjes.’’ Wanneer precies, durft de woordvoerster nog niet te zeggen. 

De Cuijkse stationswinkel is de voorbije jaren meer dan eens van uitbater gewisseld. De NS zei eerder al de tijd te nemen voor het vinden van een nieuwe huurder. Omdat het spoorwegbedrijf voor Cuijk mikt op een levensvatbare formule voor langere tijd. 

Extra treinen

Op station Cuijk, dat aan de populaire Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond ligt, kan het in de spitsuren behoorlijk druk zijn met studenten en forenzen die van en naar Nijmegen reizen. Vervoerder Arriva laat in de spits ook extra treinen rijden van en naar de Waalstad.

Expositie

Volgens de gemeente Cuijk staat de NS 'op voorhand niet negatief' tegenover het inrichten van een tijdelijke expositie in de straks opgeknapte wachtruimte. De Cuijkse partij Liberaal Land van Cuijk had gevraagd naar de mogelijkheden voor regionale kunstenaars om te exposeren. Juist omdat de wachtruimte van station Cuijk al langer leeg staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland