Volledig scherm
Steven Brunswijk (Braboneger) op de rode loper voorafgaand aan de première van de misdaadfilm Patser. © ANP Kippa

Steven Brunswijk en Guido Weijers over ‘de grenzen van de grap’ in documentaire PowNed

TILBURG/BREDA - Cabaretiers en andere bekende Nederlanders vertellen in de PowNed-documentaire Dat zijn geen grappen! over de relatie tussen humor, vrijheid van meningsuiting en sociale media. Onder meer Guido Weijers, Youp van ‘t Hek, Yoeri Albrecht, Steven Brunswijk, Johan Derksen, en Herman Brusselmans komen aan het woord.

Volgens PowNed tonen mensen in Nederland steeds vaker hun lange tenen en krijgen cabaretiers of opiniemakers de volle laag als zij een prikkelende grap maken. ,,Sterker nog: bedreigingen en intimidaties zijn geen uitzondering. Hierdoor doen steeds meer grappenmakers aan zelfcensuur’', aldus de omroep.

De cabaretiers en de opiniemakers die in het programma aan bod komen, vertellen onder meer over bedreigingen en intimidatie als een grap verkeerd valt.

De uitzending is donderdag 27 december om 22.00 uur op NPO 3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland