Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Stinkende varkens, de indringende geur van mest? Deel het op de stank-app

SINT HUBERT - Ook last van de stank van mest, stallen, mestverwerkers en slachthuizen? Dan is het misschien verstandig dat te melden op een stank-app. Die is door het Brabants Burgerplatform ontwikkeld. Alle binnengekomen meldingen worden op een kaart bijgehouden die voor iedereen te zien is. Doel: de omvang van het stankprobleem in Brabant zichtbaar maken. Ultieme doel: de stank verdrijven.

16 reacties

 • karolien pelt

  7 maanden geleden
  Ongelooflijk die stank van varkens in mijn huis Gelderland, Ook in Drenthe gewoon in woonwijk ook hinder van ammoniakgeur van varkensmest. Wanneer gaat de boer weer boer worden met 75 dieren Max? En niet de banken de boeren drijven naartoe meer hoe beter, Boeren zijn geen boer maar managers van megastallen wat niets metboeren heeft te maken wel met stank ernstig geuroverlast zelfs door heel Nederland. Sluit die megastallen dan zijn we van de stank en slechte luchtkwaliteit af!
 • Jan Willems

  7 maanden geleden
  Van tweehonderd drinkwaterwinningen is de helft in gevaar, voornamelijk door het afval der vee-industrie. Nog effe en er kan geen bier meer worden gebrouwen!
 • Jan Willems

  8 maanden geleden
  Dit hele gedonder is begonnen met de hebzucht van vee-fabrikanten. Het gaat niet over de stank van een enkele gierton in het voorjaar, maar de eeuwigdurende stank uit vee-fabrieken. En over mest gesproken; waar is de mestverspreider gebleven? DAT bedoel ik: die drek waarmee de bodem wordt vervuild, is geen mest!
 • Jan Willems

  8 maanden geleden
  Heden in Rusland: vogelgriep, overgeslagen naar mens. Tot de volgende zoönose dan maar weer!
 • Jan Willems

  8 maanden geleden
  Als je klaagt over klachten door stank, moet je je vee-fabriek bouwen bouwen, daar waar geen mensen wonen...

Maasland