Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Stinkende varkens, de indringende geur van mest? Deel het op de stank-app

SINT HUBERT - Ook last van de stank van mest, stallen, mestverwerkers en slachthuizen? Dan is het misschien verstandig dat te melden op een stank-app. Die is door het Brabants Burgerplatform ontwikkeld. Alle binnengekomen meldingen worden op een kaart bijgehouden die voor iedereen te zien is. Doel: de omvang van het stankprobleem in Brabant zichtbaar maken. Ultieme doel: de stank verdrijven.

13 reacties

 • Jan Willems

  1 week geleden
  Heden in Rusland: vogelgriep, overgeslagen naar mens. Tot de volgende zoönose dan maar weer!
 • Jan Willems

  1 week geleden
  Als je klaagt over klachten door stank, moet je je vee-fabriek bouwen bouwen, daar waar geen mensen wonen...
 • T. Hendriks

  1 week geleden
  Wat een kletsverhaal van die Vermeulen van ZLTO. Water toevoegen in de mesttank?? Geen boer die daaraan begint. Of de betreffende boer bellen bij stankoverlast?? Hebben wij al eens gedaan. We werden gewoon uitgelachen. Of je krijgt de opmerking ; jullie willen toch landelijk wonen. Terwijl ik notabene al meer dan 60 jaar tussen de akkers woon. Het is gewoon dat de stank en alle bijkomstigheden enorm toegenomen zijn de laatste decenia. Wij (onze hele buurt) staan zeker achter het burgerplatform.
 • Jeroen Verhoeven

  1 week geleden
  Het inzetten van zo'n app is een verkeerd middel. Als er klachten zijn, dan kun je die melden bij de gemeente of omgevingsdienst. Die zijn verplicht de melding serieus te nemen en nemen er actie op. Omgekeerd: het laat wel zien waar de meeste klagers wonen...
 • C Peters

  2 weken geleden
  Als je bij Schiphol gaat wonen, heb je last van vliegtuigen, en als je op het platteland gaat wonen, eventueel last van stank, daar kies je zelf voor.
 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Maasland