Volledig scherm
De Coop in het winkelcentrum van Gennep gaat dicht. © Theo Peeters

Supermarkt Coop sluit definitief de deuren in centrum Gennep

GENNEP - Het doek valt definitief voor de Supercoop in het centrum van Gennep. Op 28 oktober sluit de supermarkt voorgoed de deuren. De verrassing kan voor de klanten niet heel groot zijn. Want buiten kondigt een groot bord het onherroepelijk naderende einde aan. 

En binnen? Ja, daar beginnen de schappen al leeg te raken. Want de bevoorrading van de houdbare producten is al gestaakt. Zo zijn in de komende tien dagen niet meer alle producten te koop.

De klanten zijn ontroostbaar, want ze vinden de Coop aan De Poel in Gennep 'een superfijne winkel, mijn vrouw en ik doen hier graag de boodschappen.' Dat is te lezen op de Facebookpagina van de super. Vooral het personeel krijgt een grote pluim voor de klantgerichte aanpak. 

Andere supers

Toch hebben steeds meer klanten in de afgelopen jaren hun auto of fiets niet meer bij de Coop geparkeerd. Maar bij een van de andere supers die Gennep-centrum rijk is. Naast de Coop kan de consument bij Jan Linders, Aldi, Jumbo en Albert Heijn terecht binnen een straal van 500 meter. En bij dat aanbod komt straks nog een grote vestiging van Lidl op het Europaplein.

Officieel zegt het hoofdkantoor van Coop in Velp: ,,Op dit moment zien wij geen perspectief meer in dit marktgebied voor deze winkel. Voor al onze medewerkers hebben we een passende oplossing gevonden, bijvoorbeeld een overplaatsing naar een ander filiaal. De winkel sluit zaterdag 28 oktober om 12.00 uur.'' Meer wil de woordvoerder er niet over kwijt.

Lees verder onder de afbeelding

Volledig scherm
Kaart supers in Gennep. © Marcel Kuster

Bezwaar

Eerder maakten supermarkten in Gennep bezwaar tegen de komst van nog een super. Daardoor zou de spoeling te dun worden. Dat bezwaar werd niet gehonoreerd. De gemeente Gennep vond geen reden om de vergunning voor een nieuwe Lidl te weigeren. 

Wel kwamen de politieke partijen overeen dat er een plan zou moeten komen om winkelleegstand in Gennep tegen te gaan. Zo zou het centrum aantrekkelijk en vitaal kunnen blijven. Eventueel door gesloten winkels zoals die van Blokker en enkele andere in de Zandstraat een tijdelijke bestemming te geven. 

Maasland