Terugkijken: Koning Willem-Alexander opent nieuwe fabriek in Milsbeek

foto's en video'sMILSBEEK - Milsbeek ontving vanmiddag hooggeëerd bezoek. Koning Willem-Alexander kwam officieel de gloednieuwe fabriek van Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC) openen. Verslaggever Hai Voeten was erbij en filmde de bijzondere gebeurtenis vanaf 16.30 uur live. Die beelden bekijk je hierboven en -onder terug.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander schudt directeur Tom van Wijk van CNC de hand na de onthulling van het kunstwerk van Anita en Kees Lintzen. © CNC

Willem-Alexander kwam om 16.30 uur aan bij het hoofdkantoor van de fabriek in Milsbeek. Daar werd hij onder meer welkom geheten door de burgemeester van Gennep, de Commissaris van de Koning van provincie Limburg, en de directeur van CNC Grondstoffen. 

Daarna kreeg de koning een rondleiding door de nieuwe fabriek om uiteindelijk officieel tot de openingsceremonie over te gaan. Willem-Alexander onthulde daarbij ook een kunstwerk.

65 jaar 

CNC opende in 1953 voor het eerst haar deuren en dat betekent dat het bedrijf inmiddels 65 jaar bestaat. In plaats van te stoppen, liet de kwekerij juist een nieuwe fabriek bouwen van 22 miljoen euro. 

CNC Grondstoffen verwerkt elk jaar meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest en gips tot compost. Die wordt dagelijks afgeleverd aan champignontelers.

Bekijk hier de video van de officiële opening en de toespraken van CNC-directeur Tom van Wijk en van Gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg.

Bekijk hieronder de aankomst van Koning Willem-Alexander.

Zijn majesteit besloot te voet naar de uitgang van het CNC-terrein te gaan.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander met directeur Tom van Wijk van CNC in Milsbeek. © Theo Peeters
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander in de grote feesttent naast directeur Tom van Wijk in Milsbeek. © Theo Peeters
Volledig scherm
Gouverneur Theo Bovens van Limburg, burgemeester Peter de Koning en CNC-directeur Tom van Wijk heten koning Willem-Alexander welkom bij CNC Milsbeek. © Theo Peeters
Volledig scherm
Koning Willem Alexander koos ervoor om lopend naar de uitgang van het bedrijventerrein te gaan. Directeur Tom van Wijk begeleidt hem. Net als zijn grote gevolg. © Theo Peeters
Volledig scherm
Nog even zwaaien en het bijzondere bezoek van koning Willem Alexander aan CNC Milsbeek zit er weer op. © Theo Peeters
Volledig scherm
Koning Willem Alexander laat de wagen even staan en wandelt naar de uitgang van het CNC-terrein in Milsbeek. © Theo Peeters
Volledig scherm
Koning Willem Alexander krijgt uitleg van een van de medewerkers van de CNC-compostfabriek in Milsbeek. © Theo Peeters
Volledig scherm
De onthulling van het kunstwerk van Anita Lintzen en haar zoon Kees is een feit. © Theo Peeters
Volledig scherm
In gesprek met een medewerker. © Theo Peeters
Volledig scherm
De koning bewondert de slimme milieutechniek bij CNC in Milsbeek. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland