Volledig scherm
Spoorwegovergang in de Noordelijke Maaslijn. © ProRail

Trein Maaslijn rijdt tot oktober niet op late woensdag- en donderdagavond

BOXMEER - Treinreizigers moeten er rekening mee houden dat tot oktober de trein op de noordelijke Maaslijn op woensdag- en donderdagavond niet rijdt. Dat komt doordat ProRail werkt aan de treinbeveiliging op de Noordelijke Maaslijn. 

Tussen Venlo en Nijmegen is gestart met de vernieuwing van de treinbeveiliging. Het gaat om alle apparatuur en kabels en leidingen waarmee seinen, wissels en overwegen worden bediend.

Het systeem detecteert volgens ProRail treinen en zorgt dat seinen, wissels en overwegen in de juiste stand staan wanneer een trein passeert.

Het bestaande systeem draait al tientallen jaren en moet daarom vervangen worden. Het nieuwe systeem werkt niet meer via koperen leidingen, maar via glasvezel.  Die leidingen werden in het verleden nogal eens gestolen.

Een deel van de werkzaamheden kunnen alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. Op de Noordelijke Maaslijn wordt het treinverkeer stilgelegd in de nacht van woensdag op donderdag en de nacht van donderdag op vrijdag. In die periodes zet Arriva na 21.00 uur  vervangend vervoer in. Dit zal duren tot en met september. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland