Paul Poels geeft een klant tekst en uitleg over een van de tientallen treintjes in de vitrine in Volkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Poels geeft een klant tekst en uitleg over een van de tientallen treintjes in de vitrine in Volkel. © Van Assendelft Fotografie

Treintjesfans uit heel het land naar ‘station Volkel’

VOLKEL - Treintjes, wagons, boompjes, huisjes en mini-mensjes voor op het perron. Je kunt het zo gek niet bedenken of Paul en Ria Poels hebben het in hun splinternieuwe winkel in Volkel. Treintjesfans komen er voor uit heel het land. 

Een piepkleine loc, met geluid. Kost 242 euro.
Volledig scherm
Een piepkleine loc, met geluid. Kost 242 euro. © Hans van Alebeek

,,Let op”, zegt Paul Poels en hij zet de knop om. Op de rails komt een geel mini-locomotiefje, hij past in de palm van je hand, puffend en kreunend tot leven. Met net zo veel geluid, levensecht piepende remmen, stopt hij dertig centimeter verderop.

,,Da’s toch geweldig spul, of niet dan?”, glundert Poels. Het kost wat, zo’n digitale Roco-loc -242 euro om precies te zijn - maar dan heb je ook wat. 

Sinds begin maart heeft Volkel er op het Schakelplein een bijzondere nieuwe winkel bij: PoHé Trains and Models. Maar afgezien van een klein model Daf 33 en een VOC-schip is het eigenlijk alleen trains, trains en nog eens trains wat de klok slaat. Allemaal op schaal, voor de liefhebbers die vanuit het hele land naar ‘station Volkel’ reizen om hun gedroomde locomotief of wagonnetje te kopen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland