Volledig scherm
De start van de laatste triatlon in Cuijk in 2019 waaraan meer dan 500 mensen deelnamen. © Ed van Alem

Triatlon Cuijk gaat dit jaar niet door: hoop op doorstart in 2021

CUIJK - De Triatlon van Cuijk, gepland voor zondag 21 juni, gaat niet door. Initiatiefnemer Rob Reuser krijgt de organisatie voor deze editie niet meer rond, maar hoopt nog wel op een doorstart voor 2021.

Veghelaar Reuser staat er in het bestuur van het evenement alleen voor, nu Kristiaan Kremer (Mook) en Jean-Pierre Louvet bij hem hebben aangegeven te stoppen vanwege een gebrek aan tijd. Ze zijn nog wel beperkt beschikbaar om te helpen, net als een groep vrijwilligers uit Cuijk. ,,Maar in mijn eentje de kar trekken, dat is niet te doen”, geeft Reuser aan.

Succesvol

Reuser zette de triatlon - die wordt gehouden vanaf het strand van de Heeswijkse plas van de Kraaijenbergse Plassen (tussen Linden en Katwijk) - in 2016 op met Frank van Hulst. Vorig jaar gaven hij en toenmalig bestuurslid Arno Janssen vanwege ‘teveel werk’ het stokje over aan Louvet en Kremer voor de editie van 2019. Die was, net als de vorige drie edities, zeer succesvol met meer dan vijfhonderd deelnemers.

Ook de financiën zijn lastig

Het gebrek aan mankracht is niet de enige reden van het stoppen. Volgens Reuser was het lastig om de financiën rond te krijgen, ook omdat de organisatie nog steeds wacht op de toegezegde subsidie van de gemeente Cuijk voor 2019. ,,Ik heb inmiddels bericht gehad dat dat snel wordt opgepakt”, legt hij uit. ,,Maar het is überhaupt telkens een uitdaging om de begroting rond te krijgen. We hebben flinke kostenposten, zoals meer dan twintig betaalde verkeersregelaars en veel materiaal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland