Volledig scherm
Tijdens de optocht in Haps vielen twee feestvierders van de carnavalswagen. © SK-Media

Twee carnavalsvierders vallen van carnavalswagen

updateHAPS - Tijdens de carnavalsoptocht in Haps zijn twee feestvierders van een carnavalswagen gevallen en eronder gekomen. Een van de feestvierders is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De wagen reed op het moment van het ongeval over de Zoetendaalstraat in Haps. Hoe het precies gebeurde, is niet duidelijk. 

Volgens voorzitter Peter Selten van de organiserende carnavalsvereniging De Zelfkant in Haps gaat het alleen om flinke schaafwonden. ,,Er is absoluut geen levensbedreigende situatie geweest. De een liep vanaf de wagen naar een huis in de buurt en heeft daar een kopje koffie gedronken. De ander is voor observatie naar het ziekenhuis gebracht.”

De twee zijn door onoplettendheid tijdens de optocht van de wagen gevallen. De een viel van twee meter hoogte op de weg. De ander kwam terecht onder een volgwagentje. ,,Een soort aanhanger, zoals je ook achter je auto kunt hebben.”

Volgens Selten gaat het om jonge mensen. Aan de optocht in Haps doen voornamelijk carnavalsvierders tussen de 16 en 22 jaar oud mee. Om welke carnavalsvereniging het gaat, wil hij niet zeggen.

De optocht in Haps is gewoon doorgegaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland