Volledig scherm
Ooievaars in Gennep kregen vorig jaar 5 jonkies. © Theo Peeters

Twee ooievaars geboren in nest op stadhuis

GENNEP - In het ooievaarsnest op het dak van het stadhuis in Gennep zijn woensdagmorgen vroeg de eerste twee kuikens geboren. De geboorte werd door een camera van de Vogelbescherming vastgelegd. 

Er liggen nog meer eieren in het nest, spoedig wordt gezinsuitbreiding verwacht. De dieren zijn te volgen op beleefdelente.nl. Het Gennepse ooievaarspaar is al een paar jaar populair. Honderdduizenden mensen bekeken ze al.  

Bekijk hier de geboorte van de ooievaars

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
    VIDEO

    Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

    BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.

Maasland