Residence Heijendael aan de Schaafsebosweg in Heijen.
Volledig scherm
Residence Heijendael aan de Schaafsebosweg in Heijen. © Theo Peeters

Twijfels over aanleg van 'Polencamping' voor 650 man in Heijen

HEIJEN - Moet er een woonpark komen voor 650 buitenlandse werknemers op Résidence Heijendaal in Heijen? De eigenaren van het recreatiepark - de vroegere, beruchte camping Bos en Heide - hebben daarvoor een plan ingediend. Genneps burgemeester Peter de Koning waarschuwt dat een dergelijk woonpark de veiligheid van het gebied in gevaar brengt. 

14 reacties

 • Biker

  5 jaar geleden
  Er is iets ernstig mis in Nederland. Het moet voor bedrijven niet meer lonen om arbeiders uit andere landen in dienst te nemen. Lonen omhoog zodat Nederlanders het ook willen doen. Dit betekend dan hogere kostprijzen v/d producten die uiteindelijk door de markt/consument betaald moeten gaan worden maar dat is dan maar zo. Bedrijven moeten/kunnen dan maar alsnog naar lage loonlanden verhuizen, slecht voor de werkgelegenheid? Nou nee er werken voor 90% mensen uit Polen etc. Ondertussen puilt Nederland uit van de immigranten voor werk, huisvesting etc  Dit gaat de verkeerde kant op.
 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  In 10 jaar levert 1 chaletje 2 ton huur op? Maal 130, dat zal best heel goed werken ja.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Voor (echte) asielzoekers was er geen tijdelijke ruimte beschikbaar. Waarom dan wel voor andere economische 'vluchtelingen'? Want dat zijn de mensen uit oost europese landen.Het hoort ook tot het ondernemersrisico dat een vakantiepark (nog) niet loopt. Daar hadden de eigenaren ook tevoren onderzoek naar kunnen doen. Misschien tijd om eens onderzoek te doen naar de ondernemers waar men nu het geld vandaan haalt.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Nou ik vind het helemaal geen slecht idee met een goed beheer en een goede controle is er wel degelijk een mogelijkheid om de polen hier te laten wonen. De Polen die willen integreren en met hun gezin hier willen komen wonen, melden zich wel via de woning bouw voor een huurwoning. De overige werk krachten vaak mannen komen hier om geld te verdienen en om later weer terug te gaan naar Polen. En in woon buurt wonen ze vaak met te veel mensen in een huis met te veel auto,s wat zorgt voor parkeer problemen en overlast integreren in de woon wijk doen ze toch niet. Dus gewoon doen. 
 • willem

  5 jaar geleden
  ( 0 Er is natuurlijk wel goud aan te verdienen door de eigenaar. Als er ook een kantine op het terrein zit is het misschien één groot zuipfeest  Hoewel..... als het eenmaal aan het einde van de rit is, kan hij het hele boeltje afbreken, maar zoals al gezegd de kosten komen dan voor rekening van de Gemeenschap.

Maasland