Volledig scherm
© RGB Stock

Udenaar bekent aanranden meisje (8) in wandelgebied

DEN BOSCH/ UDEN Een 31-jarige Udenaar heeft vorig jaar een 8-jarig meisje aangerand en geprobeerd om een 8-jarig jongetje 'seksueel te corrumperen' in een wandelgebied nabij zijn woonplaats. Dat stelde het Openbaar Ministerie maandagmorgen in Den Bosch. 

Officier van justitie W. Wichern eiste een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. 

De man, die volgens een psycholoog 'verminderd toerekeningsvatbaar' was, zou ook drie jaar lang onder toezicht van de reclassering moeten worden behandeld.

Wildplassen

De verdachte bekende dat hij het meisje op 14 augustus 2017 had aangesproken en had betast tussen haar benen. De Udenaar hield echter vol dat hij met het incident met het jongetje, een week eerder, niets te maken had. 

Advocaat T. Deckwitz wees de rechtbank erop dat dit slachtoffer verklaarde dat de dader, in tegenstelling tot de Udenaar, een vrij donkere huidskleur had. Zijn beschrijving van een deel van de handelingen van deze man zouden bovendien niet alleen bij 'masturberen' passen, maar ook bij dat van een wildplasser.

De verdachte had volgens het OM ook gemasturbeerd, terwijl een kind dit zag, op 31 juli 2017. Deze 'schennis' bekende de Udenaar wel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Waar was aartsbisschop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis
  PREMIUM

  Waar was aartsbis­schop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis

  ROERMOND / UTRECHT - Tijdens een bijzondere viering vond zaterdagochtend de wijding van Harrie Smeets tot de nieuwe bisschop van bisdom Limburg plaats. Vijfentwintig bisschoppen uit Nederland, Duitsland, India en België waren getuige van deze bijzondere wijding. Aartsbisschop Wim Eijk, de hoogste rooms-katholieke geestelijke in Nederland, zou deze wijding eigenlijk moeten uitvoeren. Maar hij was er op deze dag niet bij. Waar was kardinaal Eijk?
 2. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

  Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

  DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
 3. Celstraf voor minderjarige asielzoeker die jongen neerstak in azc Grave

  Celstraf voor minderjari­ge asielzoe­ker die jongen neerstak in azc Grave

  DEN BOSCH/ GRAVE - Een 17-jarige vluchteling uit Eritrea stak op 10 juni 2018 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Velp bij Grave meermalen met een mes in de buik, diens zij en in het been. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de jongen voor een poging tot doodslag tot 12 maanden ‘jeugddetentie’, waarvan de helft voorwaardelijk. De Eritrese man komt ook onder toezicht van de jeugdreclassering te staan.

Maasland