Volledig scherm
© RGB Stock

Udenaar bekent aanranden meisje (8) in wandelgebied

DEN BOSCH/ UDEN Een 31-jarige Udenaar heeft vorig jaar een 8-jarig meisje aangerand en geprobeerd om een 8-jarig jongetje 'seksueel te corrumperen' in een wandelgebied nabij zijn woonplaats. Dat stelde het Openbaar Ministerie maandagmorgen in Den Bosch. 

Officier van justitie W. Wichern eiste een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. 

De man, die volgens een psycholoog 'verminderd toerekeningsvatbaar' was, zou ook drie jaar lang onder toezicht van de reclassering moeten worden behandeld.

Wildplassen

De verdachte bekende dat hij het meisje op 14 augustus 2017 had aangesproken en had betast tussen haar benen. De Udenaar hield echter vol dat hij met het incident met het jongetje, een week eerder, niets te maken had. 

Advocaat T. Deckwitz wees de rechtbank erop dat dit slachtoffer verklaarde dat de dader, in tegenstelling tot de Udenaar, een vrij donkere huidskleur had. Zijn beschrijving van een deel van de handelingen van deze man zouden bovendien niet alleen bij 'masturberen' passen, maar ook bij dat van een wildplasser.

De verdachte had volgens het OM ook gemasturbeerd, terwijl een kind dit zag, op 31 juli 2017. Deze 'schennis' bekende de Udenaar wel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland