Vakantiekilo's kwijtraken in het Weijerpark

videoBOXMEER - Zo'n zestig sportievelingen gingen zaterdag tekeer in het anders zo rustige Weijerpark in Boxmeer. Wil je na een ontspannen zomervakantie met de nodige drank en spijs weer rap 'in shape' komen, dan beul jij je anno 2017 onder begeleiding van trainers gewoon lekker af in de openlucht. 

Tijdens een, zoals ze deze variant van bootcamp in Boxmeer noemen, 'fitcamp'. Mede-organisator Josje Stoekenbroek van Lifestyle Center Boxmeer: ,,Nee, we noemen het bewust geen bootcamp. Dat associëren mensen toch vaak met door de modder kruipen en zo. Wij helpen in ons Lifestyle Center mensen met een gezonde en actieve leefstijl. Ook de voeding komt hierbij om de hoek kijken.’’

Sint Anthonis

Dergelijke fitcamps als dit weekeinde in het Weijerpark houden Stoekenbroek en haar collega-fitcoaches alweer anderhalf jaar. Doordeweeks is het in de avonduren gratis 'fitcampen' in Boxmeer, Sint Anthonis en Bergen. Met in korte tijd al vele tientallen deelnemers, jong en ook oud, spreken ze van een succes.
Ook elders in de regio, bijvoorbeeld in Cuijk, zie je doordeweeks na werk- en schooltijd steeds meer groepjes met trainers in de buitenlucht 'fitnessen'. 

Tekst loop onder de foto door.

Volledig scherm
Deelnemers aan de Fitcamp in het Boxmeerse Weijerpark. © Ed van Alem

Tractorbanden

Ook Margo Manders deed mee aan het Fit Event in haar woonplaats. Van die grote tractorbanden omver duwen, met van die zeker 20 kilo zware zandzakken sjouwen, een beetje powerliften en dan ook nog eens de nodige opdrukken, de Boxmeerse deed dit en nog veel meer. ,,Met dit lekker buiten sporten ben ik in januari begonnen. Ik heb vroeger altijd veel gesport. Door omstandigheden kwam dat er niet meer van. Terwijl je toch graag fit wilt blijven. En natuurlijk wil je een paar kilootjes afvallen.’’ 

  1. Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?
    PREMIUM

    Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnves­teerd?

    SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Maasland