Overbezetting in de biggenstal.
Volledig scherm
Overbezetting in de biggenstal. © Varkens in Nood

Varkens in Nood zet beelden van ellende in varkensstallen in Vianen online

VIANEN - Stichting Varkens in Nood maakt vandaag beelden openbaar van varkens die in slechte omstandigheden leven in varkensstallen in Noord-Brabant en Limburg. Daaronder zijn twee stallen in Vianen, in de gemeente Cuijk, en een stal in de gemeente Venray.

37 reacties

 • T1plotseling

  4 jaar geleden
  Ik ben blij dat onze vader, zo goed voor dieren, dit niet hoeft mee te maken.
 • T1plotseling

  4 jaar geleden
  Deze nette krant, plaatst niet voor niets een waarschuwing voor schokkende beelden! Dank daarvoor: zeker kindjes kunnen dit beter niet zien..
 • Marjan

  4 jaar geleden
  Hoe kan je dit voor jezelf goedpraten en nog steeds gewoon dierenleed blijven eten. En dan durven die mensen ook.nog te beweren dat ze van dieren houden...
 • T1plotseling

  4 jaar geleden
  Nou Ikke, dat treft! Toevallig ben ik  met deze koude, enkele dagen geleden, langs een scharrelboerderij gewandeld. De varkens lagen volop in de kou in de modder te spelen. Zij konden zo naar binnen, naar een warm strohok, maar nee: zij verkozen buiten in de modder te ravotten, zoals hun neefjes, de zwijntjes dat doen. En u gaat vertellen, dat deze volkomen vrije scharrelvarkens moeten zwoegen. Dat "zwoegen", zoals u dat spelen noemt, is Donald Duck-praat. Deze varkens kunnen overigens, tegen zonnebrand, vrij in de schaduw of binnen bij zomerweer. Diverse malen gezien!
 • ikke

  4 jaar geleden
  Ga maar eens bij scharrelvarkens kijken, in de modder met de buik over de grond moeten deze dieren verder zwoegen, dat is pas dierenleed! 1000% waar!!

Maasland