Volledig scherm
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Een beeld van Vrouwe Justitia, het symbool van rechtvaardigheid. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Verdachten hennepoverval Cuijk mogen niet naar begrafenis

DEN BOSCH/CUIJK De 37-jarige Wijchenaar en de 56-jarige man uit Dordrecht, die op 11 november 2017 in Cuijk een man met behulp van een vuurwapen zouden hebben beroofd van één kilo hennep, blijven nog zeker drie maanden in voorarrest. Dat besloot de rechtbank gistermiddag in Den Bosch. 

De advocaten van beide verdachten hadden om 'schorsing' van de 'voorlopige hechtenis' gevraagd van het tweetal, zodat ze naar de begrafenis konden gaan van een goede vriend die afgelopen donderdag was gestorven.

Het zou daarbij gaan om de 51-jarige Henk Baum, die op deze dag werd doodgeschoten in Schaijk. De rechtbank wees de schorsingsverzoeken af: het was aan de directeur van de Penitentiaire Inrichting om zo'n begrafenisbezoek mogelijk te maken. Het Openbaar Ministerie gaf daarbij overigens al aan dat ze zich tegen zo'n verzoek 'niet zou verzetten'. 

Volgens de advocaten geven gevangenissen echter nooit verlof voor begrafenisbezoek, als er geen sprake is van een 'bloedband'. De rechtszaak kon gistermiddag nog niet inhoudelijk worden behandeld. De rechter-commissaris zou eerst getuigen moeten horen, die mogelijk een 'alibi' van de verdachten konden ondersteunen. De mannen ontkenden allebei de overval te hebben gepleegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland