Verkerk snelste bij rolschaatswedstrijd Kuukse elfkroegetocht

CUIJK - Joris en Robert Verkerk van het team Verkerk Verhuur zijn kampioen geworden bij de rolschaatswedstrijd van de 33ste Kuukse elfkroegetocht in Cuijk. Zij legden als snelsten het parcours af langs de elf cafés in het centrum van Cuijk. Dat deden zij zoals het reglement voorschrijft op rolschaatsen. 

Tijdens de Kuukse elfkroegetocht komen gasten met een stempelkaart langs elf verschillende kroegen. 

Het evenement begon 's ochtends om elf minuten over elf. Tot 19.11 uur kunnen deelnemers stempels krijgen. Wie alle stempels heeft verzameld, krijgt een onderscheiding.

De Elfkroegetocht was dit en vorig jaar niet uitverkocht. Dat was voor het eerst in vijf jaar, aldus de organisatie. In 2017 kwamen er zo'n 16.000 carnavalsvierders naar het afgezette Cuijkse centrum om feest te vieren. 

Volledig scherm
De uitslag wordt bekendgemaakt van de rolschaatswedstrijd van de 33ste Kuukse 11kroegetocht. © Florence Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland