Foto ter illustratie. Een hennepkwekerij.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Een hennepkwekerij. © ANP

Verzet tegen afpakken 41.000 euro aan Overloonse hennepwinst

DEN BOSCH/OVERLOON  - Een 27-jarige Nijmegenaar ontkent dat hij ruim 41.000 euro ‘verdiende’ met een forse hennepkwekerij in Overloon. Hij vond het onterecht dat een rechter in Den Bosch hem begin dit jaar beval deze zogenoemde criminele winst te overhandigen aan de staat. 

 1. Woede om lijstje met ‘blokkeerdieren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’
  PREMIUM
  8

  Woede om lijstje met ‘blokkeer­die­ren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’

  Ze waren boos, de natuurliefhebbers en milieubeschermers die deze week in De Gelderlander een verhaal lazen over beschermde diersoorten die plannen voor bijvoorbeeld windmolens en zonneparken in de weg zitten. De krant noemde hen - met een knipoog - ‘blokkeerdieren’. Dat is de wereld op z'n kop, zeiden veel lezers. Het is niet de natuur, maar de mens die iets kwalijk valt te nemen.
 2. Een wolf is geen hond en een kalf is geen pony
  PREMIUM
  Dwarskijker

  Een wolf is geen hond en een kalf is geen pony

  De mens staat in een bijzondere verhouding tot het dier. Het ene beest interesseert hem geen moer, voor het andere stelt hij zijn leven in de waagschaal. Zitten er een paar honden gevangen tussen de hete lava op La Palma, dan worden kosten noch moeite gespaard om ze te redden. Geavanceerde drones met vangnetten worden ingezet, alles in een gedetailleerd voorbereide operatie. Als die eindelijk kan worden uitgevoerd, blijken waaghalzen de hete lavabodem al te hebben getrotseerd en zijn de honden al in veiligheid gebracht.

Maasland