Kalveren van boer Derks in Sambeek doen zich tegoed aan het veevoer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kalveren van boer Derks in Sambeek doen zich tegoed aan het veevoer. © DG

Vloerbalk breekt: acht kalveren vallen in mestput en overlijden op boerderij in Sambeek

SAMBEEK - Een plotselinge breuk in een vloerbalk heeft in de nacht van zaterdag op zondag acht kalveren in de stal van boer Thieu Derks in Sambeek het leven gekost. Veeroosters waarop de dieren stonden, zijn ingezakt. De kalveren vielen in de mestput eronder. 

9 reacties

 • B. Bakker

  1 jaar geleden
  Oh en ja een boer zorgt beter voor zijn vee dan sommige voor hun materiaal (kinderen) Wat erg om zo over hard werkende mensen te praten. Geef maar af op de politiek die laten echte vervuilers waar kinderen hersen problemen van krijgen gewoon door gaan zelfs met een vernietigend rapport. We hebben de Boeren heel hard nodig wacht maar dat het slechter gaat met Nederland dan bedelen we voor voedsel bij de Boeren Ik ben trots op de Boer welke onderneming gaat verder met zo veel tegen werking ?
 • B. Bakker

  1 jaar geleden
  Ze weten het weer zo goed, dat een stadion inzakt door betonrot en een balkon instort van een flat garage een vloer instort schuld vd Boeren. dat Tata Steel gewoon verder gaat en de politiek met een oude roestige auto toch maar weer verder gaat schuld vd Boeren. laten we hopen dat de Boeren gewoon verder gaan zelfs met dit politieke spel want anders eten we straks onze eigen keutels op als vegan burger schuld vd Boeren. blij dat er Boeren zijn anders krijgen de verkeerde mensen steeds de schuld.
 • Monique van Loon

  1 jaar geleden
  Een ongelukje zit in een klein hoekje. Dat is bij boeren zo, maar ook bij burgers, voetbalstadion etcetera. Gewoon bij iedereen. Ga eens kijken op een boerderij voordat je zulke reacties plaatst. Jaarlijks wordt deze boerderij meerdere keren door onafhankelijke instanties gekeurd. Familie Derks heel veel sterkte, jullie zorgen goed voor jullie kalveren en voor het bedrijf. Dat verdient respect.
 • Sjaak Van Haare

  1 jaar geleden
  Familie Derks, heel veel sterkte! Jullie zorgen met zoveel passie en liefde voor jullie dieren en als je dan zoiets overkomt, vreselijk!
 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  Het is wel schering en inslag, ben blij als dit soort boeren uitgekocht worden. Geen onderhoud plegen en zulk leed veroorzaken, dat moet niet worden gedoogd.