Volledig scherm
De meiden van de E1 zijn een team dat is ontstaan door de samenwerking van Estria, GVV'57 en SCV'58. Ze wonnen de districtsbeker in Zuid 2. foto: Marcel van Haren.

Voetbalclubs Grave willen bij fusie nieuwe accommodatie

GRAVE - Als de drie Graafse voetbalclubs GVV'57, SCV'58 en Estria doorgaat, willen de clubs op het huidige sportpark De Kranenhof een compleet nieuwe accommodatie: een nieuw clubhuis, nieuwe kunstgrasvelden en goed geregelde parkeerplaatsen en toegangswegen. 

Een fusie van de drie verenigingen is onvermijdelijk. En bij een goede start van een club met straks naar schatting 1.000 leden hoort een accommodatie waar de fusieclub straks voorlopig weer mee vooruit kan, is de overtuiging van de voetbalverenigingen.

Quote

De huidige accommoda­ties voldoen niet meer aan de eisen die bij een grote nieuwe vereniging horen

Huub Linders, voorzitter GVV'57

,,We zijn de plannen en de voorstellen aan het voorbereiden’’, zegt Huub Linders, voorzitter van GVV’57. De huidige accommodaties voldoen niet meer aan de eisen die bij een grote nieuwe vereniging horen’’, stelt Linders.

Als richtdatum om de fusie gerealiseerd te hebben, wordt 2020 genoemd. De drie clubs kunnen dan de komende jaren in ieder geval nog hun eigen jubileum vieren, is de gedachte.

Volgens Linders is er nog geen goede financiële onderbouwing. ,,We hebben wel wat cijfers in gedachten, maar die komen nog niet verder dan wat krabbels op een sigarenkistje. We moeten zien hoe we het financieel gaan inkleden, wat we als nieuwe club straks zelf kunnen betalen. Maar we hopen natuurlijk dat de gemeente een steentje zal bijdragen. Het veld van GVV’57 komt immers beschikbaar en daar kan de gemeente weer andere plannen realiseren.’’

De clubs hopen na de winter met een voorstel bij de gemeenteraad te kunnen komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland