Volle winkels in Grave door Winterfair: 'Het blijft maar lopen'

VideoGRAVE - Dat de brocante Winterfair in Grave een succes is, kan onderneemster Suzanne Laurensse na één dag al zeggen. In alle vier de deelnemende winkels waaronder die van haar, De Voorkamer, is het druk.

De Winterfair vindt voor de vijfde keer plaats. ,,Myriam van Gustav Interiors is er jaren geleden mee begonnen door open huis te houden’’, zegt Laurensse. 

Volledig scherm
Bij Gustav Interiors is het erg druk. © De Gelderlander

,,Bezoekers konden toen niet alleen haar winkel bezoeken, maar ook in de rest van het pand waren allerlei brocante spulletjes te vinden.’’ In de jaren die volgden sloten Varidootje en brocanterie Le Garage zich er bij aan. Sinds dit jaar neemt ook De Voorkamer aan het winterevenement deel. ,,Dat het zo druk werd, had ik echt niet verwacht. Het blijft maar lopen.’’

Buitenland

Zelfs mensen uit het buitenland' bezoeken volgens Laurensse de fair in Grave. Zij komen ook vanwege de gast-brocanteurs die in de vier winkel hun spullen tentoonstellen. Bij De Voorkamer is bijvoorbeeld brocante te vinden van Tina van Noord van LilaBlu ,,Ze vroeg of ze ook taarten mocht bakken. Natuurlijk mag dat en nu hebben we voor een weekend een LilaCafeetje in onze winkel."

De Winterfair is ook nog zondag 26 november tussen 11 en 17 uur geopend. 

Volledig scherm
Tina van Noord heeft tijdens de Winterfair haar eigen cafeetje bij De Voorkamer. © De Gelderlander
Volledig scherm
Buiten op straat is het niet druk, maar in de winkels wel. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland